Trailen/Tracken , wat is het en wat doen we. Of beter gezegd hoe brengen wij het in de praktijk bij N.I.T.I.S. Track & Trail.

De mens verliest steeds geur, o.a. huidschilfers waar vetten en bacteriën op zitten, maar ook bodembeschadiging leidt de hond op trail.

De hond volgt dit  geurpad van de persoon waarvan hij een geurbron ( bijvoorbeeld zakdoek ) bij aanvang trail heeft ontvangen om geur van af te nemen. 

Bij N.I.T.I.S. Track & Trail speuren wij in de bossen op paden. Ook worden er dagen/avonden georganiseerd om te trainen op urban. ( bedrijventerreinen en woonwijken)

 

Tijdens het mantrailen werkt de hond aan de lange lijn van 10 meter. De runner laat een geurbron achter in de vorm van een doek, flesje of iets anders waar zijn geur aan zit. ( ook is er soms geen bron in de vorm van een artikel maar bijvoorbeeld waar iemand heeft gestaan )

De runner loopt naar een bepaalde plek. De geleider gaat met zijn hond naar de start van de trail en daar wordt de hond de geur aangegeven. De hond neemt de geur op en deze zal de trail gaan volgen en eindigen bij de runner door wie hij rijkelijk wordt beloond.

Tijdens het uitwerken van de trail word je door je trainer begeleid.  Samen met je hond(je) deelnemen aan mantrailen is een geweldige ervaring en tegelijkertijd een uitdaging voor hond en handler. Je traint op je eigen niveau en dus worden de trails ook steeds uitdagender door er geurpuzzels in te laten verwerken of de trail ouder of langer laten worden. Goed leren kijken naar je hond en de signalen herkennen die hij aan je doorgeeft. Wat is er fijner dan samen met je hond aan het speuren te zijn? 

Vooral het samenwerken versterkt de band met uw hond en het is voor beiden een goede ontspanning en ook nog gezond. ( een abonnement op de sportschool is overbodig ) Onzekere honden zien we veranderen in blije honden met meer zelfvertrouwen. 

We werken in kleine groepjes. Je loopt een spoor uit voor elkaar en bent ook om de beurt "oppas" bij de auto's.

De honden zitten, als ze niet aan de beurt zijn, rustig in de auto of naast auto in de bench. 

 

Regelmatig worden er extra lessen ingepland waaraan u kunt deelnemen. 

Tevens organiseer ik clinics waarin een bepaald onderwerp wordt behandeld. Je kunt denken aan de verschillende starts, geurdiscriminatie of geurpoolen uitwerken.

Op vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn de vaste groepen ingedeeld. Deze zijn vol. Af en toe is er ruimte om in deze groep een les te volgen.

 

Voor de kosten klikt u op >  Tarieven.

 

De beste manier om te ervaren hoeveel plezier u en uw hond eraan kunnen beleven is door een les te volgen. 

Op verzoek kom ik naar u toe bij minimaal 3 deelnemers en zoeken we daar een mooie locatie op. Ook kunt u een verzoek indienen voor een workshop om kennis te maken met het Mantrailen. In overleg is zeer veel mogelijk.

 

Voorwaarden N.I.T.I.S. track en Trail-1.pdf